2024-2025 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ İLANI
2024 / 2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA
BABADAĞ HALK EĞİTİMİ MERKEZİNDE GÖREV ALMAK İSTEYEN KADROLU (MEB ÖRGÜN EĞİTİM-KURUM DIŞI) /KADROSUZ / ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU İLANIDIR.
11 Nisan 2018 tarihli Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda kurumumuza 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı'nda açılacak kurs programlarında görevlendirilmek üzere EK-2 ücretli usta öğretici başvuru değerlendirme formuna esas belgeler ile kadrosuz ücretli usta öğretici talepleri alınacaktır.
Başvuru işlemleri aşağıda belirtilen başvuru takvimi doğrultusunda ve aşağıda belirtilen başvuru belgeleri ile açıklamalar doğrultusunda e-yaygın ( https://e-yaygin.meb.gov.tr ) sistemi üzerinden E-DEVLET şifresi ile bizzat yapılacaktır. İlanen duyurulur.
BAŞVURU TAKVİMİ
DUYURU
3 TEMMUZ 2024 – 31 TEMMUZ 2024
ONLİNE E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURULARIN ALINMASI
1 AĞUSTOS 2024 – 31 AĞUSTOS 2024 SAAT 23:59 'A KADAR
BAŞVURULARIN KURUMUMUZCA ONAYLANMASI
02 AĞUSTOS 2024 –03 EYLÜL 2024
BAŞVURULARIN KOMİSYON TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
04 EYLÜL 2024 - 10 EYLÜL 2024
TASLAK BAŞVURU SONUÇLARININ YAYINLANMASI
11 EYLÜL 2024
İTİRAZ SÜRECİ VE İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
12-13 EYLÜL 2024
KESİN BAŞVURU SONUÇLARININ İLANI
16 EYLÜL 2024
GÖREVLENDİRMELERİN YAPILMASI
18-19-20 EYLÜL 2024
KURSLARIN BAŞLATILMASI
23 EYLÜL 2024 PAZARTESİ İŞ GÜNÜNDEN İTİBAREN
NOT : Kurumumuz kadrolu öğretmenler haricinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan kadrolu öğretmenler ve diğer resmi kurumlardaki kamu görevlileri, emekli olanların başvuruları Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü E-YAYGIN ( https://e-yaygin.meb.gov.tr) sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile yapılması gerekmektedir. Evrak teslimi yapılmayacak olup, görevlendirme olduğunda istenilecektir.
Ö N E M L İ DUYURULAR
1-Başvurular " e YAYGIN Sistemi/Başvurular ve Usta Öğretici Başvuruları" ekranı üzerinden yapılacaktır.
2-Başvuruların "ONAY İŞLEMİ" ise kurumun yetkilileri tarafından; Başvurular/Usta Öğretici Başvuru Onay modülü üzerinden yapılacaktır.
3-Başvuruların onaylanması için istenilen evrak, belge ve bilgilerin eksiksiz bir şekilde "e YAYGIN" sistemine yüklenilmesi gerekmektedir.
4-Eğitmenler, "e YAYGIN" sistemine T.C. kimlik numaraları ve -e DEVLET şifreleri ile giriş yapabileceklerdir.
5-E- YAYGIN sistemine belgelerinin tamamını yüklemeyen, eksik veya hatalı yükleyen eğitmenlerin başvuruları değerlendirilmeye alınmayıp reddedilecektir
6-Kurumumuza Usta Öğreticilik başvurusunda bulunan eğitmenlerin; başvuru durumlarını (ONAYLANDI/REDDEDİLDİ) "E YAYGIN" sistemi üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.
7- Halk Eğitimi Merkezlerinde çalışılan süreler hizmet döküm çizelgesinde yer alan bilgilere göre "İş Deneyimi Bilgileri" bölümüne Yıl Yıl olacak şekilde işlenmelidir.
8-Başvuru yapılan alanda açılabilecek kursla ilgili Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün WEB Sitesinden indirilecek kurs modül programı (özellikle programın "Eğitimciler" ile ilgili bölüm) incelendikten sonra usta öğretici başvurusu yapılacaktır. Kurs verebileceğinizi belirttiğiniz alan ile ilgili bir okuldan mezun değilseniz mutlaka ustalık / yeterlik belgesi istenmektedir.
9-MEB Personeli, Usta Öğretici, Kamu Personeli ve Emekli olan başvuru sahipleri bu işlemleri yapacaklardır.
10- Kurumumuzca E-YAYGIN üzerinden planlanan kurslarda eğiticilerin eklenmesi bu sistem üzerinden yapılacağından, e-yaygın sistemini kullanmak mecburidir.
11-E-Yaygın sisteminden yapılan başvurularda son tarih 31 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat:23:59'a kadardır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular veya yanlış başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
12-E-yaygın üzerinden yapılan başvurular ön başvuru niteliğindedir. Görev verildiğinde kurumumuza getirilmesi gereken evraklarda eksiklik veya yanlış bilgi halinde başvuru geçersiz sayılacaktır. Başvuru yapmış olmak kesin olarak görevlendirilecek anlamına gelmemektedir. Başvurular; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün ilgili yönerge ve genelgeleri doğrultusunda değerlendirilerek, sıralama yapılacaktır. İhtiyaç olması halinde bu sıralama dikkate alınarak 23 Eylül 2024 tarihinden itibaren görevlendirme yapılacaktır.
13- Sistem daha önce görev yapmış olanların eğiticiliğini iptal ettiği için; daha önce görev yapmış olan öğretmen, kamu görevlisi ve usta öğreticilerimizde başvurularını yenilemeleri gerekmektedir.
14- Evrak yüklemelerde tarayıcılar ile PDF dosyası yapılması tavsiye olunur.
15- Başvurularda, alanında hizmet iş deneyimi "eğitici sigorta günü/360" olarak hesaplanacaktır. Alanında hizmet iş deneyimi hesabında, kamu kurum ve kuruluşları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel kurumlardaki eğitici olarak çalıştığı süreler dikkate alınacaktır.
16-Yapılacak usta öğretici görevlendirme iş ve işlemlerinde açılacak kursun modül programındaki "Eğitimcilerin Niteliği" ile ilgili bölümde aranan şartları taşıyan usta öğreticiler görev alabilecektir. Dolayısıyla usta öğreticilerimizin online başvuru sırasında seçtikleri alan ve alanının altında yer alan kurs modül programlarının "Eğitimcilerin Niteliği" ile ilgili bölümde aranan şartlara dikkat etmeleri çok önemlidir. E – yaygın eğitim sistemi üzerinde başvurusu onaylansa ve usta öğretici değerlendirme komisyonundan geçse bile kurs modül programındaki "Eğitimcilerin Niteliği" ile ilgili bölümde aranan şartları taşımayanlar kursta görev alamayacaktır.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
(Görev verildikten sonra getirilecektir)
1-Başvuru Formu ( Kurumumuzdan alınacaktır)
2-Kimlik Fotokopisi
3-Öğrenim Belgesi Fotokopisi (En Son Mezun Olunan Okulun diploma fotokopisi(Aslını da getiriniz) )
4-Antrenörlük ( Vizeleri alınmış) / Usta Öğreticilik Belgesi / Yeterlilik Belgesi / Sertifikalar)
5-Usta Öğretici Oryantasyon Belgesi ( Belgeniz yok ise Halk Eğitim e başvuru yapınız.)-( Eğitim Fakültesi Mezunu Ve Formasyon Eğitimi Alanlardan İstenilmemektedir.)
6-SGK Hizmet Dökümü/(4-A/BARKODLU / E-Devlet'ten Alınabiliyor)
7-Erkek çalışanlar için askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belge
8-Adli Sicil Kaydı-(Yakın Tarihli-E-Devlet'ten Alınabiliyor)
9- İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Sertifikası (Varsa)
10- Sağlık Raporu (Herhangi bir sağlık kurumundan alınabilir)
11- Aile Bildirim Formu (Kurumdan alınacaktır)
12- Emekliler İçin ( Emekli olduğunu gösterir belge )
13- Hijyen Eğitimi (Güzellik ve sac bakımı alanında başvuruda bulunanlar tarafından verilecektir.)
14- Her branş kendi içinde değerlendirileceği için görev almak istediğiniz her branş için ayrı ayrı dosya oluşturmanız gerekmektedir. (Örneğin bir beden eğitimi öğretmeni hem futbol hem de basketbol kursu açmak istiyorsa iki ayrı dosya teslim etmesi gerekmektedir.)
15- Meb-Örgün Eğitim Kurumları ile Diğer Resmi Kurumlarda görev yapan kamu görevlilerinin getireceği evraklar:
• a) Başvuru Formu( Kurumumuzdan )
• b) Görev Yeri Belgesi
• c) Diploma
• d) Oryantasyon Belgesi ( Eğitim Fakültesi Mezunu ve Formasyon Eğitimi Alanlardan İstenilmemektedir.)
• e) Var ise ( Antrenörlük, Sertifika...gibi )
vermesi yeterlidir.
16- Başvurularda istenilen evrakları telli mavi dosya
içerisinde sırasına göre dizerek, alındı belgesi karşılığında teslim edilecektir.
17- Evrak teslimi, kurs görevi verildiğinde yapılacaktır.
NOT : Başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belge düzenleyerek ve aykırı beyanda bulunarak başvuruda bulunanlar ile gerçeği gizleyerek başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.
E YAYGIN MÜRACAATI İLE.İLGİLİ
AÇIKLAMALAR
1- Başvuru işlemleri e-yaygın sisteminden yapılacak olup e-devlet şifresi ile giriş yapılacaktır
2- Sisteme başvuru alanı ile ilgili diploma, belge, sertifika yüklenecek, alan dışı belge yüklenmeyecektir.
MEZUNİYET BÖLÜMÜ
a) Mezuniyet durumu seçilip ilgili bölüme belge yüklenecektir. ( Öğrenci belgesi geçersiz sayılacak)
b) Meslek Lisesi, İmam Hatip lisesi Mezunları: "Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumu/İmam Hatip Lisesi" bölümünü seçerek belge yükleyecekler
c) Eğitim Fakültesi Mezunları : "Lisans (Eğitim Fakültesi Mezunu)" bölümünü seçerek belge yükleyecekler
Lisans mezunu olup pedagojik formasyon belgesi olanlar Önce Lisans belgesini yükleyecek, daha sonra "Yeni Mezuniyet Belgesi Kaydet" butonunu tıklayarak formasyon belgesini "Pedagojik Formasyon" bölümünü seçerek yükleyecekler.
Eğitim Fakültesi mezunları Pedagojik Formasyon belgesinde ayrıca puan almayacaktır.
d) Alan dışı mezuniyet belgeleri de "Yeni Mezuniyet Belgesi Kaydet" butonu tıklanarak yüklenecektir
MESLEKİ KURS BİTİRME BÖLÜMÜ:
Alanı ile ilgili varsa "Ustalık Belgesi, 4.Seviye Kurs Bitirme Belgesi, 4.Seviye ve Üzeri Mesleki Yeterlilik Belgesi" yüklenecek. Belge yoksa bu alan geçilecek
İŞ DENEYİMİ
Alanında hizmet iş deneyimi "eğitici sigorta günü/360" olarak hesaplanacaktır. Çalışma süreleri sgk dökümündeki gün sayısı dikkate alınarak yılı yıl girilecek ve BARKOTLU SGK DÖKÜMÜ sisteme yüklenecektir. Alanında hizmet iş deneyimi hesabında, kamu kurum ve kuruluşları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel kurumlardaki eğitici olarak çalıştığı süreler dikkate alınacaktır
DİĞER BELGELER
Bu bölümde yüklenecek belgenin sol tarafındaki kutucuk işaretlenerek yeşil tik yapılacak
Usta Öğreticilik Belgesi : Sadece Mesleki Eğitim Merkezinden alınmış olan Usta Öğreticilik Belgesi yüklenecek
Antrenörlük Belgesi: Gençlik ve Spor Bakanlığı ve ya Federasyon tarafından verilmiş olan Antrenörlük Belgesi yüklenecek
İcazet Belgesi : Geleneksel El Sanatları alanında varsa "İCAZET" belgesi yüklenecek
Diğer Belgeler: Oryantasyon Belgesi, varsa alanı ile ilgili puana esas olmayan diğere belgeler "hafızlık, kurs bitirme belgeleri vs. " yüklenecek
3- Her belge ilgili alana yüklenecektir.
4- Kurs seçiminde alanı ile ilgili kurslar seçilecektir. (Seçimi yapılmayan kurs sistemde görünmediğinden alan dâhilinde de olsa açılamaz)
E-Yaygın Sistemi üzerinden yapılan başvurularda onay işlemi, usta öğreticinin görev almak istediği kursun eğitici nitelik şartlarının yeterli gelip gelmediğinin kontrolü şeklinde olmaktadır. Bu nedenle, yapılacak başvuruda gereksiz evrakları sisteme yüklemeyiniz.
1-Eğitici niteliğinize ait Yeterlilik Durum Belgesi [Diploma, Ustalık Belgesi, Antrenörlük Belgesi, Hafızlık Belgesi, İcazet Belgesi, 4.Seviye Kurs Bitirme Belgesi vb.]
2-Ek Puan Getirecek Belge [Varsa] [Lisans Diploması, Ön Lisans Diploması, Pedagojik Formasyon Belgesi (Eğitim Fakültesi mezunu olmayanlar), Usta Öğreticilik Belgesi, Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Diploması]
3-SGK Hizmet Doküm Belgesi [Varsa alanınızda eğitici olarak görev yapılan sigortalı günler]
4-Resmi Kurumlarda görev yapanların Görev Yeri Belgesi
1-Adli Sicil Kayıt Belgesi,
2-Sağlık Raporu,
3-Nufüs Cüzdanı Fotokopisi,
4-Askerlik Durum Belgesi,
5-İş Güvenliği Belgesi
6-Oryantasyon Eğitimİ Belgesi
7-Takdir, Teşekkür, Onur, Başarı ve Katılım Belgeleri
8-Alanınızda hiç eğitici olarak çalışmamışsanız SGK Hizmet Doküm Belgesi
9-Halk Eğitimlerden alınan ve kurs açılabilme için istenen bir belge olmayan kurs bitirme belgeleri gibi belgeler online başvuruda e-yaygın sistemine yüklenmesine gerek yoktur.
İlk altı belge kurs açılma aşamasında sizden dosya içinde istenecektir.